Нов протест под надслов #ГАZwithme ще се проведе тази вечер пред

...
Нов протест под надслов #ГАZwithme ще се проведе тази вечер пред
Коментари Харесай

#ГАZwithme: Нов протест под прозорците на Радев тази вечер -

Нов митинг под надслов #ГАZwithme ще се организира довечера пред президентството след извършения в петък.

Началният му час е 19:00.

Недоволството против президента Румен Радев и назначеното от него служебно държавно управление поради газовите доставки и възможното връщане на зависимостта от " Газпром " се надигна в края на предходната седмица.

В се споделя:

" Никога длъжностен кабинет не е предизвиквал митинги, само че Радевите избраници взеха решение, че обезпечаване на безвредни и честни избори е прекомерно скучна задача. Ние отхвърляме да бъдем подвластни от ГаZпром и да финансираме безобразната война на Путин! Настояваме за неотложно издаване на Акт 16 за интерконектора с Гърция, чиято работа е да обезпечи газ за българските жители по време на зимния сезон. Няма да допуснем да бъдем под съветско иго за поредна зима! За пръв път тази година почувствахме България като неизменима част от Европейски Съюз и НАТО, а (п)реZидентът желае да ни го отнеме. Няма да го допуснем! ".

Преди дни уредниците на митинга изпратиха следните 7 въпроса до политици:

1. С снабдители от кои страни България ще подписа контракти и по кое време, с цел да се подсигурят нужните количества за зимата, в подтекста на глобите на Европейски Съюз за доставките на газ и петрол от Русия?

2. Какви са първите стъпки, които ще предприемете за организирането на почтени избори - за машинно гласоподаване, за етично медийно държание и отразяване на акцията, за подготовка на предизборни листи?

3. Как ще подсигурите и подсилите военната защита на България като член на НАТО в подтекста на войната на Русия против Украйна?

4. Каква филантропична политика оферирате за ограничения за помощ на украинските бежанци в идващите 6 месеца?

5. Каква е позицията, която ще заемете, по отношение на претенции за изгонване от България към Русия на съветски жители, оповестили се срещу войната в Украйна?

6. Какви стъпки и в какви периоди ще предприемете за отговор на поканата от Съвета на равнище министри на Организацията за икономическо сътрудничество и раз (т.нар. „ клуб на богатите “ държави) към България за започване на договаряния за участие от 25.01.2022г. и за реализиране на Пътната карта за присъединение на България към Организацията за икономическо сътрудничество и раз, призната от кабинета „ Петков “ на 10.06.2022г?

7. Чий е Крим?

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР